Bankspaarhypotheek

De bankspaarhypotheek wijkt in spaarvorm af van de traditionele spaarhypotheek. Bij een traditionele spaarhypotheek wordt er gespaard door middel van een levensverzekering. In het geval van de bankspaarhypotheek gebeurt het sparen door middel van een geblokkeerde spaarrekening (SEW) of een geblokkeerde beleggingsrekening (BEW) die onlosmakelijk gekoppeld is aan de hypotheek.

Het bedrag dat u maandelijks betaalt bij een bankspaarhypotheek bestaat uit een vast bedrag aan rente over uw hypotheek en een spaarbedrag. Gedurende de looptijd van de hypotheek vindt er geen aflossing plaats, maar aan het einde van de looptijd wordt de volledige hypotheek in één keer met het gespaarde bedrag afgelost.

Wanneer u kiest voor een geblokkeerde spaarrekening is de eindwaarde gegarandeerd en gelijk aan het bedrag van de hypothecaire lening. Deze gegarandeerde eindwaarde geldt bij een geblokkeerde beleggingsrekening niet. De eindwaarde is hierbij afhankelijk van het rendement van de beleggingen. De bankspaarhypotheek bevat standaard geen aanvullende overlijdensrisicoverzekering.

De voordelen van de bankspaarhypotheek.

De nadelen van de bankspaarhypotheek.

Neem voor een hypotheek op maat contact met ons op. Milko Reedijk Assurantie & Financiële Dienstverlening adviseert u graag!

T: +31 (0) 6 48224363

E: info@milkoreedijkassurantien.nl

WFT