WOZ-krediet

Het alternatief voor een tweede hypotheek!

Met een WOZ-krediet profiteert u van de overwaarde van uw huis. Een WOZ-krediet is een eenvoudige en voordelige manier om grote uitgaven en investeringen te financieren zoals het verbouwen van uw huis of de aankoop van een nieuwe auto of boot.

De hoogte van het WOZ-krediet wordt bepaald door de WOZ-waarde: de overwaarde van uw huis ten opzichte van uw hypothecaire lening. Een WOZ-krediet biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het afsluiten van een persoonlijke lening of een tweede hypotheek. Zo hoeft u voor het afsluiten van een WOZ-krediet geen notariskosten of afsluitprovisie te betalen en ook een taxatierapport van uw woning is niet vereist. Voor het afsluiten van een WOZ-krediet volstaat een gemeentelijke opgave van de WOZ-waarde van uw huis. Bovendien heeft u bij een WOZ-krediet geen bestedingsverplichting aan de eigen woning: u kunt het geld dus vrij besteden. Indien u het geld wel aan uw eigen woning besteedt, is de rente net als bij een hypotheek fiscaal aftrekbaar. Ten opzichte van een persoonlijke lening valt de rente van een WOZ-krediet vaak voordeliger uit. Ook kunt u in de meeste gevallen binnen enkele dagen over het krediet beschikken.

Het WOZ-krediet kent geen vaste looptijd: u bepaalt zelf hoe en wanneer u het krediet wilt gebruiken, maar ook wanneer u het wilt aflossen. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen.

De hoogte van het te verlenen krediet is afhankelijk van de overwaarde op uw woning. Hierdoor is het maximaal te lenen bedrag lager dan bij een tweede hypotheek. Indien de WOZ-waarde van uw woning veel hoger is dan de waarde van uw hypotheek, kunt u een aanzienlijk bedrag lenen. Indien uw woning een beperkte meerwaarde heeft, zal de hoogte van het te verstrekken krediet ook lager zijn.

De voordelen van een WOZ-krediet:

De nadelen van een WOZ-krediet:

Milko Reedijk Assurantie & Financiële Dienstverlening adviseert u graag!

T: +31 (0) 6 48224363

E: info@milkoreedijkassurantien.nl

WFT