Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie zorgt voor het verantwoordelijk, voordelig en veilig afsluiten van een hypotheek. Dit kan zijn voor de aankoop of verbouwing van uw woning. De NHG is een garantie van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die tot doel heeft een gunstig klimaat te creëren voor de financiering van het eigen woningbezit in Nederland.

Voordelig

Doordat de hypotheekverstrekker via NHG altijd de garantie heeft dat zij haar geld ontvangt, ontvangt u als hypotheeknemer een flinke korting op de hypotheekrente. Milko Reedijk Assurantie & Financiële Dienstverlening adviseert u graag.Verantwoord

Doordat u als hypotheeknemer aan strikte voorwaarden dient te voldoen voordat u in aanmerking komt voor NHG, weet u zeker dat u niet te veel leent. Dit komt doordat de inkomensnormen opgesteld zijn door het NIBUD. Het NIBUD heeft bepaald dat er maar een bepaald percentage van het inkomen aan woonlasten besteed mag worden.

Indien u er alles aangedaan heeft om de restantschuld zoveel mogelijk te beperken, kan de Stichting Waarborgfonds uw restantschuld kwijtschelden bij gedwongen verkoop. Let op: dit gebeurt alleen indien u buiten uw schuld om in de problemen bent geraakt. Voorbeelden hiervan zijn werkloosheid, scheiding of arbeidsongeschiktheid.

Al met al biedt NHG veel voordelen. Om te weten of u in aanmerking komt voor NHG, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Milko Reedijk Assurantie & Financiële Dienstverlening.