Aansprakelijkheids­verzekering

Er kunnen vervelende gebeurtenissen ontstaan waar u aansprakelijk voor gesteld wordt. Niet alleen ongelukjes die u zelf veroorzaakt, maar ook bijvoorbeeld die van uw kinderen of huisdieren. Het is dan verstandig om aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Welke risico's zijn verzekerd?

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn u en uw gezin als particulier verzekerd voor aansprakelijkheid van materiële schade en letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf. Indien u geen verzekering hebt, kunnen de kosten hiervan hoog oplopen.
De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door u betaalde premie voor de verzekering. Bij deze verzekering is soms een eigen risico van toepassing. Voor sommige situaties is de aansprakelijkheidsverzekering niet bedoeld. U moet dan denken aan aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt met uw auto, motor, brom- of snorfiets. Dit geldt ook voor aansprakelijkheid door schade die u heeft veroorzaakt tijdens uw werk. Hiervoor kunnen wel andere verzekeringen worden afgesloten.


Milko Reedijk Assurantie & Financiële Dienstverlening adviseert u graag!