Reisverzekering

Deze verzekering dekt schade en kosten die het gevolg (kunnen) zijn van onvoorziene gebeurtenissen op reis. U kunt meestal kiezen uit een aantal pakketten dekkingsrubrieken, waardoor u een optimale aansluiting krijgt met de verzekeringen die u al heeft.


Welke risico's zijn verzekerd?

Met een reisverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u tijdens uw reis kunt oplopen. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u indien nodig wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen in één pakket. Meestal kun je de volgende vormen onderscheiden:

- Ongevallen
- Geneeskundige kosten
- Buitengewone kosten zoals de kosten van gedwongen langer hotelverblijf, de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland
- De kosten verbonden aan opsporings- en/of reddingsacties
- Telecommunicatiekosten, huur van vervangend vervoer
- Bagagen
- Reisdocumenten

De twee meest voorkomende reisverzekeringen zijn de kortlopende (aflopend) en de doorlopende reisverzekering. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is het feit dat je het gehele jaar, zonder opnieuw een reisverzekering af te sluiten, doorlopend verzekerd op reis kan. De doorlopende reisverzekering is handig indien je meer dan 1x per jaar op vakantie gaat. Ook de weekendjes weg vallen hieronder.


Milko Reedijk Assurantie & Financiële Dienstverlening adviseert u graag!